Poskočni muzikanti bodo zatresli naš oder na Oktoberfestu

Pogovarjali smo se z g. Nikom Turkom, managerjem Poskočnih muzikantov, ki bodo tudi letos igrali na Oktoberfestu Porsche poslovalnic.

Kako, da ste se odločili za sodelovanje na Oktoberfestu našega podjetja?

V čast nam je, da lahko igramo na takšnem dogodku, ki ga organizira podjetje Porsche Inter Auto za svoje zveste stranke. Poleg tega radi igramo na različnih Oktoberfestih tudi kje drugje, tudi v tujini. Ker je bil ta dogodek že lansko leto organiziran na tako visokem nivoju, moram priznati, da je izjemen približek Oktoberfestu, ki ga imajo v Münchnu.
 

Kakšno je bilo vzdušje na našem lanskem Oktoberfestu? Kaj vam je najbolj ostalo v spominu?

Energija je bila odlična, dobili smo zelo pozitiven odziv tako s strani publike, kot tudi s strani organizatorjev. Videli smo, da ljudje uživajo v naši glasbi in v našem nastopu. Izpostaviti moram tudi dejstvo, da smo s strani obiskovalcev slišali same pohvale nad organizacijo, glasbo in ponudbo pijače ter hrane. To je verjetno tudi eden od razlogov, da se stranke z veseljem vračajo in ostajajo zveste samemu podjetju.
 

Kakšna glasba pa je za vas značilna?

V osnovi smo narodnozabavni glasbeniki, za nas je torej prepoznaven 'oberkrain' stil, ki ga seveda gojimo še naprej, sicer pa smo znani tudi po tem, da radi naredimo zabavo izven teh glasbenih voda, torej smo dobri tudi v zabavni glasbi, tako da zadovoljimo tudi marsikatero željo po drugačni, ne samo narodnozabavni glasbi.
 

Slišal sem, da delate tudi priredbe znanih pesmi na narodnozabaven način?

Tudi to je res. Radi kakšno pesem malo 'preoblečemo', s tem dosežemo tudi kakšno ciljno publiko, ki prej še ni zajadrala v te vode. Tudi naši zvesti poslušalci imajo radi tako popestritev.
 

Kako pogosto pa vadite?

Zdajle je to težko oceniti, v poletnem času nekoliko manj, saj imamo več nastopov, izven sezone pa imamo redne tedenske vaje, ki pa so najbolj intenzivne, ko se učimo nove pesmi in ko se pripravljamo na oddajo Slovenski pozdrav.
 

Katere pesmi, ki jih izvajate, pa so trenutno najbolj vroče?

Najbolj vroče so seveda naše najnovejše uspešnice, glede ostalih pesmi pa predvsem poslušamo samo publiko. Izvajamo širok spekter slovenskih in tujih zimzelenih uspešnic in te ponavadi najbolj razživijo poslušalce.
 

Že prej ste povedali, da sodelujete na več Oktoberfestih doma in v tujini; po čem se Oktoberfest Porsche Inter Auto razlikuje od ostalih Oktoberfestov, na katerih nastopate?

Predvsem po izredni doslednosti izvedbe samega Oktoberfesta. Porschejev dogodek je zelo dober približek Münchenskega Oktoberfesta. Organizator gre res v detajle – poskrbi za avtentično dekoracijo, pripelje preste iz Nemčije, toči originalno Oktoberfest pivo Paulaner. Tako dobrega približka originalnega Oktoberfesta večinoma v Sloveniji ne vidimo.
 

Zadnje novice

Na Oktoberfestu bodo finalisti Volkswagen Špila

Poskrbljeno bo za pravo glasbeno vzdušje

Več informacij

Na Oktoberfestu Porsche Maribor 2018 bo z nami Natalija Verboten

Pogovarjali smo se z Natalijo Verboten

Več informacij

Z Oktoberfestom želimo približati del nemške tradicije

Intervju z direktorjem poslovalnice, g. Aleksandrom Krivcem

Več informacij

Želite več informacij?
Izberite termin in vas pokličemo.

DA